Dame Dollie doet drie dingen

een prentenboek voor kinderen van 3 tot 103 jaar!

Tim Gladdines is theaterregisseur en -docent, vertaler en schrijver. Leonie Gladdines is art director, grafisch ontwerper en illustrator. Eerder maakten zij samen het opvallende boek Magneet.

 

Een nieuw project van Tim en Leonie lag al een tijdje op de plank. Ze stuurden het boek op naar uitgeverijen en kregen positieve, enthousiaste reacties - maar toch lukte het steeds niet om 'Dame Dollie' door een van hen te laten uitgeven. Ze kozen ervoor om het zelf te proberen.

 

Via www.voordekunst.nl begonnen ze een crowdfundingactie. Binnen 4 weken tijd haalden ze een bedrag binnen van 2770 euro. Met dit budget konden ze driehonderd exemplaren laten drukken op de manier die ze graag wilden: full colour, liggend A4-formaat, harde kaft. Meer dan 130 mensen steunden het project, doneerden een bedrag en kregen als tegenprestatie een exemplaar van het boek tijdens de boekpresentatie in Kinderboekwinkel de Boekenwurm of per post thuisgestuurd.

Crowfdunding via Voor de Kunst

Zondag 29 januari was de boekpresentatie in Kinderboekwinkel De Boekenwurm in Maastricht. Veel donateurs kwamen samen met ons 'Dame Dollie doet drie dingen' vieren. Droomdeskundige Willem Fermont vertelde over slapen en dromen en er was zelfs echte 'Dolliesaus' die je kon proeven. Bekijk via deze link meer foto's van deze fijne zondag!

Boekpresentatie in Kinderboekwinkel de Boekenwurm

De illustraties van het boek bestaan uit een tekening van inkt. Deze wordt ingescand en daarna digitaal bewerkt en ingekleurd.

Tim en Leonie signeren verkochte exemplaren van het boek 'Dame Dollie doet drie dingen'. Ook een ander boek van Tim: 'Ik ben Kaat!' werd gekocht.

Deel deze website:

© januari 2017 Prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen'  schrijver Tim Gladdines,

illustraties en vormgeving Leonie Gladdines, webdesign: Studio Sierlebons