Dame Dollie doet drie dingen

een prentenboek voor kinderen van 3 tot 103 jaar!

Reacties van lezers lees je hieronder

Laat ook een reactie achter!

Ingestuurd door: Alicia Blom en Carola Vergunst

Stuur ons jouw foto samen met het boek naar  leonie@studiosierlebons.nl!

"De combinatie van foto's en tekeningen en diverse technieken vind ik leuk. Er zouden veel meer niet-brave kinderboeken moeten komen met experimentelere tekeningen en teksten!

Ik word altijd erg vrolijk van Tims teksten, hij kan als geen ander 'impliciet' en sfeervol schrijven waardoor als illustrator mijn fantasie meteen wordt geprikkeld."

- Doesjka Bramlage

"Wat een bijzonder boek weer, van deze twee Gladdines-en! Ik ben ervan overtuigd dat het bij veel (voor)lezers in de smaak zal vallen, o.a. vanwege het originele taalgebruik en de kleurrijke illustraties, een mix van tekeningen en stukjes foto, waarin veel valt te ontdekken. Ik ga dit boek in mijn werk als logopediste op een school voor Speciaal Onderwijs vaak uit de kast pakken om voor te lezen of om samen met de kinderen te lezen. Ik kan er zelfs spraak- en taaloefeningen aan vast knopen, of rollenspel mee oefenen."

- Melanie Pelzer

"Het boek ontlokte mijzelf en mijn twee kinderen van 10 jaar een heuse harde schaterlach! Heel goed gedaan Tim en Leonie!"

- Eefje Goudappel-Baats

"Dank voor het prachtige boek! Op die manier vergt “sponseren” geen moeite. Ik hoop dat er nog veel mensen zijn die ook zo aangenaam verrast willen worden. Ik zal het in elk geval doorvertellen."

- Frans Blom

Reacties van lezers:

"Hoi Leonie en Tim

Dank je wel voor dit grappige en verrassende prentenboek. Zowel de tekst als de illustraties zijn erg origineel.

Fijn boek, dank je wel."

- Jacques Vriens

"Wou even zeggen dat ik vanavond Dame Dollie heb voorgelezen aan ons kleinkind van bijna 5 ... met grote ogen en open mond zat ze al plaatjes kijkend te luisteren ... ze vond het een heel leuk mevrouwtje met een dikke mooie roze jurk zei ze, maar toch ook wel een beetje spannend. Heerlijk! Ik heb ervan genoten."

- Gertie Krielen-Geurts

We zijn benieuwd naar jouw reactie!

"Lieve Leonie en Tim,

 

Gisteren hadden wij het grote genoegen om Dame Dollie bij ons te mogen ontvangen. Welnu die kennismaking is ons goed bevallen. Wij waren blij te lezen dat het verschrikkelijke avontuur van Dollie al vanaf 3 jaar genoten mag worden.

Die extra 80 jaartjes van ons voelen we niet als een belemmering om te genieten van de originele tekst en sfeervolle, soms mysterieuze tekeningen. We hopen nog in de gelegenheid te zijn om ons eerste achterkleinkind bij de hand te nemen en door jullie wonderland te begeleiden."

 

Dank en veel liefs van

Tante Gerda en oom Tim

"Ha lieve Tim,

Net Dame Dollie in één ruk uitgelezen en genoten van de humor in woord en beeld, in een woord: heerlijk!"

- Pieternel van Amelsvoort

 

"Wát een leuk en grappig voorleesboek van Leonie en Tim Gladdines. Wij (logopedisten bij LogoPlus) zijn groot fan!

Zeer goed multifunctioneel bruikbaar in de logopediepraktijk bv bij oefeningen voor taalvaardigheid, articulatie, auditief geheugen en (begrijpend) lezen. Maar vooral: wat hadden we een lol om Dame Dollie en Manlief... kinderen vinden het ook een geweldig boek. Aanrader dus!"

- Geke Both

"Dear ones,

Ik kwam  er nog niet toe jullie te melden dat ik- oude dame alleen- zo genoot van Dame Dollie. Er goed voor gaan zitten en gaan lezen. En ik werd weer kind, door de prachtige tekeningen en het verhaal, bladzijde na bladzijde meegezogen.

Merkte, dat ook ik al mee ging tellen. 1, 2, 3. En dan opeens, grapje,  een  4e ding. Kostelijk,dat aankondigen van  de bladzijden. En onverwacht: het monster met  krulspelden.

Er zit zoveel humor in! Daarna het boek op mooie plek gezet zodat ik nog vaak Dame Dollie kan kijken.

 

Nog veel verder succes ermee.

Lieve groet, machteld roede"

© januari 2017 Prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen'  schrijver Tim Gladdines,

illustraties en vormgeving Leonie Gladdines, webdesign: Studio Sierlebons