Dame Dollie doet drie dingen

een prentenboek voor kinderen van 3 tot 103 jaar!

"Het tweede project van Tim Gladdines en Leonie Gladdines is een schitterend prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Om in de geest van het boek te blijven, kun je er drie dingen mee doen: kijken, lezen en beleven, met zo af en toe de ogen dicht. Omdat het soms echt spannend wordt!

 

De tekeningen van Leonie laten veel meer zien dan wat Tim vertelt. Je kunt als (voor)lezer dus ook zelf iets aan het verhaal toevoegen. Je kunt dan net als Dame Dollie drie dingen doen: het verhaal (voor)lezen, vertellen wat je in de tekeningen ziet en (samen) een boterham eten. Of een glas warme chocolademelk drinken. Maar niet knoeien en kruimelen op de bladzijden, hoor.

Recensies prentenboek

En het verhaal zelf?

Dat gaat over een dame die zonder dat ze het weet iets engs en lelijks in iets liefs en moois verandert. En een avontuur meemaakt terwijl iedereen slaapt, zijzelf inbegrepen. Daarom heeft ze jou als (voor)lezer nodig. Zodat jij kan vertellen wat Dame Dollie allemaal doet. Op elke bladzijde zijn dat wel drie dingen. En als het echt heel spannend wordt, zelfs vier dingen!

 

Helaas houdt het verhaal op, maar zijn er nog veel vragen. Zou Dame Dollie alles aan Manlief vertellen? En zal er niemand meer bang zijn voor het monster nu? Misschien komt Dame Dollie nog wel een keer terug om samen met jou een nieuw avontuur te beleven. Maar dat kun je het best aan Tim en Leonie vragen!"

 

- Gina Vodegel, journalist

Een illustratie uit het prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen', op deze bladzijde droomt Dame Dollie over het monster.

Zaterdag 28 januari publiceerde dagblad 'De Limburger' een artikel over Tim en Leonie. Dat kun je hier lezen

"Ik ben ervan overtuigd dat het bij veel (voor)lezers in de smaak zal vallen, o.a. vanwege het originele taalgebruik: enerzijds prettig to the point (er wordt gewoon verteld wat er gebeurt, in heldere zinnen), en anderzijds toch voorzien van wat franje door de mooie woordkeuze.

 

In de kleurrijke illustraties, een mix van tekeningen en stukjes foto, valt veel te ontdekken. Steeds valt mijn blik weer op iets anders. Genoeg aanknopingspunten om met kinderen over te praten!

Wat een bijzonder boek weer, van deze twee Gladdines-en!

Wat knap ook, dat de herhalingen in de zinnen op sommige pagina's voorspelbaarheid bieden (wat kinderen erg aanspreekt), en op andere pagina's tóch een andere kant op gaan. En dan de kantlijn-opmerkingen (Op deze bladzijde is het verhaal bijna afgelopen'): die zijn uniek en komisch. Een erg leuke toevoeging.

 

Ik ga dit boek in mijn werk als logopediste op een school voor Speciaal Onderwijs vaak uit de kast pakken om voor te lezen of om samen met de kinderen te lezen.

Ik kan er zelfs spraak- en taaloefeningen aan vast knopen, of rollenspel mee oefenen.

 

Leonie en Tim, drie dingen voor jullie: een buiging, applaus en eeuwige roem!"

 

- Melanie Pelzer, logopediste

De etalage van kinderboekwinkel 'De Boekenwurm', met exemplaren van het prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen'.

Deel deze website:

© januari 2017 Prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen'  schrijver Tim Gladdines,

illustraties en vormgeving Leonie Gladdines, webdesign: Studio Sierlebons